nieuwsHome » Nieuws » Trekkerrijbewijs halen

Trekkerrijbewijs halen

Het is nog niet zo heel lang geleden, dat ook ik een poging heb ondernomen om mijn trekkerrijbewijs te halen. Nou ik kan je nu alvast verklappen, dat dit voor mij toch een hele opgaaf bleek te zijn om dit allemaal tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk heb ik op aanraden van wat vrienden heb een dergelijk trekkerrijbewijs boek gekocht, met daarin een heleboel theorie en oefenmateriaal. In dit boek werd mij eventjes haarfijn de verkeersregels uitgelegd. Ze hadden er voor het gemak ook meteen een heel reeks foto’s met verschillende verkeerssituaties in gedaan. Zodat het voor de beginner gemakkelijker moest zijn om deze theoretische stof tot zich te nemen.

Trekkerrijbewijs halen

Trekkerrijbewijs halen

Ik had alleen nooit gedacht dat het behalen van het door mij zo gewilde certificaat zoveel tijd en energie zou gaan kosten en tevens in de papieren zou gaan lopen. Het was voor mij dan ook een hele klus om voor het theorie-examen te slagen. Ik heb al die oefenvragen wel duizend keer zitten herhalen, tot ik ze letterlijk allemaal kon dromen. Ik moest en zo dat begeerde papiertje halen. Want zodra ik voor mijn theorie-examen geslaagd zo zijn, mocht ik van ons pa mijn trekkerrijbewijs halen. Want, zo had hij mij op het hart gedrukt, ik zou toch echt niet zonder trekker rijbewijs de weg op gaan. Ik kijk wel uit, ik ga echt geen trekker rijden op de openbare weg zonder rijbewijs. De enige die ik daar een plezier mee zou doen is onze lokale veldwachter. Niet dat die beste man mij bij zou kunnen houden op zijn ouwe gammele fiets, maar het blijkt ook iets met verzekeringen van doen te hebben.

Ik vond zelf niet dat ik een tractor rijbewijs nodig had! Want per slot van rekening kon ik al prima rijden. Dat heb ik vaker aangetoond, door bij ons op het erf en in het land te rijden. Maar deze uitgebreide praktijkvaardigheid bleek voor de hoge heren in Den Haag niet voldoende. Want om trekker te mogen rijden heb je tegenwoordig toch echt een tractor rijbewijs nodig. Dus ik besloot uiteindelijk maar om mijn best te gaan doen en zo snel mogelijk mijn tractor rijbewijs te halen. Anders moet ik elke dag met de fiets naar het dorp en aangezien ik nogal lui ben aangelegd klonk het vooruitzicht, dat ik deze afstand met de tractor kon gaan overbruggen, mij erg aanlokkelijk in de oren.

Trekkerrijbewijs kosten

In het echt blijkt het trouwens veel gemakkelijker al die verschillende verkeerssituaties goed in te schatten. Maar wat wil je ook met die irritant kleine plaatjes in dat rot boek en al die belachelijk geschetste situaties, in het echt doen veel van die situaties zich bijna nooit voor. Al moet ik zeggen dat tijdens het theorie-examen het gebruikte beeldmateriaal wel in redelijk formaat getoond werd. Dat was voor mij dan ook een behoorlijke meevaller. Al vroeg ik mij meteen weer af waarom er in het theorieboek zo bezuinigd was op papier en het veel te klein gekozen formaat van de afbeeldingen. Niet dat het gekozen formaat de prijs van dit boek enigszins heeft kunnen drukken. Ik vond het nogal aan de prijs voor een stuk papier vol met wat gedateerde foto's. En je zou toch denken dat het CBR genoeg geld binnenhaalt om een normaal formaat boek te kunnen bekostigen. Door de aanschaf van dit boek alleen al schoten de door mij gemaakte kosten door het dak.

Examen tips

Maar om dit lange verhaal uiteindelijk wat korter te maken. De vraag die bij jullie allemaal op de lippen zal branden, kan ik volmondig met ja beantwoorden. Het is mij uiteindelijk ook gelukt om het zo felbegeerde papiertje te bemachtigen. En als ik u dan toch nog één tip mag geven wanneer u net als mij ook wat hulp kunt gebruiken om te slagen voor uw trekkerrijbewijs. Dan kan ik maar een tip geven die ook mij heeft geholpen bij het slagen voor mijn theorie-examen. Spiek gewoon even bij de buurman, dat is de kortste weg naar succes! De praktijk-examen is peanuts, we kunnen immers allemaal al trekker rijden is het niet!