nieuwsHome » Nieuws » Grootste trekker ter wereld

Grootste trekker ter wereld

Wie heeft de grootste of wat is de grootste trekker ter wereld? Daar kunnen we hier met z'n alle uren over discussiëren, Zo niet dagen! Als we ons er maar echt toe zetten dan lukt dat ons wel, want dat is in het verleden al vaker gebleken. Deze vraag word met enige regelmaat van de klok aan mij vaak gesteld. En daarom ga ik vandaag dan ook echt proberen deze vraag voor jullie te beantwoorden.

Ik kan jullie alvast vertellen dat ik zelf behoorlijk lang naar het juiste antwoord heb gezocht. Zo lang zelfs, dat een groot deel van mijn familieleden dacht dat ik verslaaft was geraakt aan die Koreaanse online video games. Natuurlijk is dat niet zo, want ik zou mijn vrije tijd nooit aan dat soort vermaak besteden. Niet dat ik video games niet leuk vind, dat is het niet, want op zijn tijd speel ik online wel eens een pokerspelletje! Maar echt veel tijd besteed ik hier niet aan, want ik ben gewoon niet zo'n gamer. Ik ben namelijk zoals de meeste van jullie hier behoorlijk verslingerd geraakt aan trekkers. En dan zie ik zo'n trekker het liefst zo groot mogelijk. Met een zo'n groot mogelijke motor inhoud en natuurlijk uitgerust met van die ontzettend grote wielen met daaromheen die massief grote banden. Dat vindt ik toch mooi jonge!! Ik trek er in mijn vrije tijd dan ook regelmatig op uit om die prachtige machines bij ons in de polder te bewonderen.

BigBud grootste trekker ter wereld?

BigBud grootste trekker ter wereld?

Maar thuis, in onze schuur hebben wij ook een aantal van die machtig mooie trekkers staan. Dit zijn niet de grootste trekkers van de wereld zoals bijvoorbeeld deze een trekker met de welluidende naam 'Big Bud', die ik laatst had gezien, deze pracht machine heeft maar liefst 900 pk. Nou ik kan je alvast verklappend dat onze trekkers van een wat lichtere klasse zijn. Maar zodra mijn agenda en het weer het toelaten, rijdt ik er toch altijd graag een rondje of wat mee. Bijvoorbeeld achter onze boerderij, een beetje rondjes scheuren in het land. Alleen vind mijn pa dat niet zo tof. Laatst nog, had ik op mijn vrije woensdag middag op mijn dooie akkertje het hele net ingezaaide maïsveld weer omgeploegd. Ja niet expres natuurlijk! Wist ik veel, ik zag dat land er zo lekker strak bij liggen, dus ik dacht, kom ik trek even wat sporen in het land, want dat vindt ik zo mooi! Niet uit baldadigheid hoor, maar gewoon omdat het kan. Tja toen heb ik van mij pa wel even op mijn lazer gekregen, ja en terecht natuurlijk. Maar die ouwe had natuurlijk wel even de moeite kunnen nemen om er een bordje bij te plaatsen met "Pas op, net ingezaaid" of zoiets. Maar toen ik dat opperde kon ik direct naar boven en werd me even medegedeeld dat ik mijn grote mond moest houden. Dit werd me alleen wel in iets grovere bewoordingen medegedeeld. Want mijn ouweheer duld geen tegenspraak!

Dus ik naar boven, naar mijn eigen kamer. Toen ik daarboven weer heerlijk op mijn eigen stekkie zat achter de computer ben ik dus maar weer gaan zoeken op het internet. Nu vraag jij je misschien af of ik wat kon vinden over de grootste trekker ter wereld? Ik heb behoorlijk wat informatie boven tafel gekregen. Ik voelde mij soms net Peter R de Vries, een beetje de speurneus uithangen. Dat beviel mij wel. Maar het is mij tot dusver nog niet helemaal duidelijk welke trekker nou precies het grootste is! Dat ligt er dus ook aan waarnaar je opzoek bent. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar de trekker met de grootste motor, of echt letterlijk degene met de grootste afmetingen? Zeg jij het maar!